Styrelse/Historik

Styrelse

Magnus Eriksson - DSL: 
Ordförande sedan starten. Styr enligt andra med järnhand. Är blixtsnabb med ordförandeklubban och slår ofta till innan alla fått säga sitt. Sade ensam ett enhälligt nej till en försäljning av Popokabaka när Swedish Match lade in ett sjusiffrigt bud.

Niclas Wejshag:
Kassör som har fått förtroendet att förvalta vår kassa. Tur att vi spelar trav. När han inte bidar sin tid på golfbanan övar han på att slå kullerbyttor. Niclas är den i startfältet som kan ståta med ett HCP värt namnet: Ca 2,0 det är starkt.

Annelie Gustafsson:
Valdes till posten som sekreterare vid ett blött årsmöte 2013. Varken ordf. eller kassör kom ihåg utnämningen vid Förpopos eftersnack 2014. Kan bero på tidig åldersdemens eller något annat. Annelie sköter sin uppgift med bravur och det var kanske det stora ansvaret som gjorde henne till Popomästare 2014.

Ulf "Kingen" Larsson:
Har agerat hang-around sedan han avsattes som webmaster vid jubileet på Isaberg 2012 pga. obefintligt utfört arbete.
Fick vid årsmötet 2014 en något grumlig post som DSL:s högra hand. Framtiden får utvisa hur länge han kan ha kvar denna titel.

Mats Larlind:
Webmaster sedan Isaberg 2012. Har även det stora förtroendet att vara betansvarig. Exelfilen är ett ovärdeligt dokument när vinstpengarna ska betalas ut. Dock har det några ggr uppstått problem när varken nån eller någon riktigt kommit ihåg vad eller vem som satsats på och exelfilen inte har stått webmaster bi. Klarade 2014 utan problem då en vinnare tog hem hela potten. 

Historik

För många år sedan, närmare bestämt 1992, föddes ide´n till Popokabaka Open. Att ett glatt golfgäng skulle ha en pokal att kämpa om och en tävling att årligen se fram emot var tanken med det hela. Golftävlingen har nu vuxit och blivit något av årets golfhändelse. Vi har sett uppgång och fall, skratt och gråt. Det är få förunt att få en plats i start 20.an och tusentals står i kö för att få en plats utifall det blir en sådan ledig. Även golfklubbar vill att cirkus Popo(som det i folkmun kallas) gästar just deras anläggning. Gratis bollar, öl mm hör numera till vanligheterna. För att kunna besöka så många klubbar som möjligt har vi sedan nio år tillbaka valt att genomföra tävlingen under två dagar på två olika banor. Ett lyckat koncept då de som spelat mindre bra dag 1 får chans att reparera dag 2. Naturligtvis finns risken att hamna än längre ner i resultatlistan och kanske lägga beslag på förnedringens pris "Lucky Looser"

Nedan följer det brev som blev starten för denna circus för ett stort antal år sedan. 

Grattis!
Just Du är en av 20 st. i hela universum som härmed får en inbjudan till årets POPOKABAKA OPEN. Tävlingen går av stapeln sista Fredagen och lördagen i Juli. Vi spelar för att ha kul och ingen blir ledsen om nån annan misslyckas totalt, för vem vill bli Lucky Loser? Numera är det inte bara segraren som får pris i form av en utav kunnig trofémakare egenhändigt tillverkad pokal. Även platserna 2-6 erhåller priser köpta för en del av de medlemmspengar vi får in varje år. Också skänkta priser delas ut till de som lyckats med diverse bravader ute på spelfältet. Skulle en och samma spelare vinna tävlingen fem (5) ggr, kommer pokalen för evigt att pryda hans eller hennes bokhylla.

Varför POPOKABAKA?

Eftersom vi som ställer upp i tävlingen på ett eller annat sätt har anknytning till Afrika, faller det sig naturligt att uppkalla tävlingen efter en plats i denna mörkaste världsdel. Med anknytning menar jag att om man inte har rätt hudfärg eller rytmen i blodet, så är man garanterat krullhårig någonstans, om man inte kör blankt förståss. Hur som helst, ödets lott har då fallit på före detta Zaire, och nämner man före detta Zaire, ja bara viskar före detta Zaire, så kommer man osökt att tänka på infödingsbyn POPOKABAKA som ligger i före detta Zaires sydvästra delar. I byn finner man N´Bele, ende golfspelaren med endast sandklubbor i bagen vilket faller sig naturligt då det bara är sand, sand och åter sand så långt ögat kan nå.

Vi hoppas på en lika rafflande tävling som vi vant oss vid och hälsar alla som fått en inbjudan hjärtligt välkommna.

Bwana N´doro Metete

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)